Waar LT Ambulante Begeleiding voor staat:
Komen tot ontwikkeling! En dit blijven stimuleren!
Door zo inclusief mogelijk te denken en doen wil ik mensen met downsyndroom, binnen een zo inclusief mogelijke samenleving laten ontwikkelen naar ieder zijn eigen manier van handelen.
Verspreiden en delen van kennis en ervaring; hoe meer mensen weten hoe wij mensen, met downsyndroom, het beste kunnen laten ontwikkelen, hoe inclusiever wij ons kunnen opstellen naar deze doelgroep.
Inclusie is mogelijk voor veel mensen met het syndroom van down. Om tot deze inclusie te komen biedt LT Ambulante begeleiding specialistische individuele begeleiding aan kinderen/ jeugdigen/ volwassenen, ouders en andere betrokkenen. Alle betrokkenen rondom de cliënt zullen worden meegenomen om een optimale ontwikkeling te stimuleren. Het uitbreiden van het netwerk om de cliënt is hierin een belangrijk onderdeel.
Komen tot ontwikkeling en ontwikkeling blijven stimuleren:
Binnen de begeleiding wordt er gekeken naar waar de cliënt staat en welke vervolg stap of stapje gezet kan gaan worden. Dit wordt per cliënt of maat gemaakt en niet aan bepaalde normen en standaarden gehangen. Iets wat in de maatschappij wel heel vanzelfsprekend is. Binnen de ontwikkeling wordt er gekeken welke ‘alledaagse handelingen’ ervoor zorgen dat de cliënt zo zelfstandig mogelijk kan zijn of worden.
‘Durf te denken in mogelijkheden’:
Bij de cliënten met downsyndroom spreken we niet automatisch over beperkingen. Er wordt altijd gekeken naar de mogelijkheden van de persoon. Zo zullen er zeker leerdoelen zijn, obstakels op de leerroute, maar door gericht te kijken naar welke aanpassingen er dan gemaakt kunnen worden maakt dat er altijd aan het doel wordt gewerkt om ook de mensen met downsyndroom zoveel mogelijk met de maatschappij mee te laten draaien. En dat zij als ‘volwaardig’ mens mee kunnen functioneren.
Samenwerking:
Binnen alle vormen van begeleiding is samenwerking een speerpunt. De methodieken die worden aangeboden zullen gedragen moeten worden door alle personen die om de cliënt heen staan. Met een eenduidige aanpak worden de grootste stappen tot ontwikkeling bereikt.
Door het netwerk om de cliënt te versterken bouwen we aan een stevige basis om in ontwikkeling te blijven. Want ook voor deze mensen, met downsyndroom, willen we een ‘leven lang leren’ mogelijk maken.
Expertise downsyndroom en ervaringsdeskundigheid:
Binnen onze huidige maatschappij mist kennis en ervaring met mensen, met het syndroom van down. De kennis en ervaring is er wel, maar is verspreid over het land te vinden en lang niet voor alle cliënten bereikbaar. LT Ambulante Begeleiding biedt naast begeleiding ook een scholingsaanbod om de expertise met zoveel mogelijk betrokkenen te delen.
Daarnaast is er een ervaringsdeskundigheid wat ervoor zorgt dat ouders zich soms meer begrepen voelen.